Online Rezervacije:

Datum dolaska: (DD.MM.GGGG)
Calendar

Nocenja:

Odrasli:


Prikaži više mogucnosti

Boravišna pristojba I osiguranje nisu ukljuceni u cijenu.

Boravišna prostojba: po osobi iznosi 7,00 kn. Za djecu od 12.-18. godina 3,50 kn. Djeca do 12 godina ne placaju boravišnu pristojbu.

Osiguranje: 1,00 kn po osobi na dan.


info@hotel-risnjak.hr
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         

Izleti

Za Vas možemo organizirati ove izlete kao i mnoge druge prema Vašim prijedlozima...

1. Rafting na rijeci Kupi
Rafting na rijeci Kupi je dovoljno siguran, ali ujedno postoji nekoliko uzbudljivih brzica koje će nas smočiti, zabaviti i razonoditi. No priroda, kristalno čista voda i šume koje se spuštaju do same rijeke prelijepi su i ostaviti će Vas bez daha.

Tijekom ljeta kada je vodostaj manji veliki raft čamci polako prepuštaju svoje mjesto kayacima na napuhavanje. Uzbuđenja koja nam pruža veliki vodostaj rijeke ljeti će zamijeniti kupanje, skakanje i ronjenje u brzacima rijeke.

A ukoliko želite uzbudljiviji rafting odaberite vrijeme iza velikih kiša kada rijeka nabuja i adrenalina neće nedostajati...

2. Izlet u zaštićeni krajolik Zeleni Vir i kanjon Vražji prolaz
Vražji prolaz je kanjon dugačak 1800 m, širok na nekim mjestima jedva 2 m, s okomitim stijenama, čija visina često prelazi i 100 m, i potokom Jasle koji se pjeni i huči na dnu. Na kraju kanjona nalazi se spilja Muževa hiža.

Zeleni vir je snažan izvor na dnu plitke, prostrane spilje nad čijim su se ulazom nadvile okomite stijene niz koje se ruši živopisan slap stvarajući blistavu vodenu zavjesu.

3. Obilazak spilje Vrelo u Fužinama i Etnografskog muzeja u Liču
Špilja Vrelo jedna je od najljepših na ovim područjima, a zbog bogatstva stalaktita, stalagmita, špiljskog jezera i izuzetnih ljepota na relativno malom prostoru nazivaju je i " Postojna u malom". Jedna je od rijetkih u Europi koju mogu posjetiti djeca, ljudi starije dobi i invalidne osobe, jer špilja nema niti jedne stepenice i kroz nju vodi ravan uređeni put. Etnografska zbirka ( Lič ) je osnovana kako bi se očuvali predmeti i arhivska građa koja svjedoči o načinu života i običajima žitelja ovog kraja. Izloženo je oko 300 predmeta.

4. Obilazak Delnica
Izlet Delnice uključuje:
Obilazak etno kuće Rački, stare mlinice - Popovičev mlin, ZOO vrta sa srnama i jelenima, crkve sv. Ivana Krstitelja te jedine skijaške skakaonice u Hrvatskoj.

Popovićev mlin
Skriven od slučajnih prolaznika i znatiželjnih pogleda, mlin obitelji Mihelčić, poznat kao "Popovićev mlin" prebiva u glavnoj i najstarijoj ulici u Delnicama već 83 godine. Dali su ga sagraditi Jospi i Francika Mihelčić koji su se nakon višegodišnjeg rada u Americi vratili u svoj rodni kraj. Izgradnja električnog mlina započela je 1924.godine.

5. NP Risnjak - poučna staza Leska
Na zračnoj udaljenosti manjoj od 15 km od mora, u zaleđu grada Rijeke i kvarnerskog priobalja - rasprostire se Nacionalni park Risnjak. Razlog što je Risnjak odabran za nacionalni park je veliki broj prvorazrednih prirodnih pojava na razmjerno maloj površini. Ovdje nalazimo brojne geografske, geološke, vegetacijske, klimatske i pedološke fenomene. Prošećite poučnom stazom Leska i naučite nešto o prirodnim ljepotama našeg kraja.

6. Golubinjak i Muzej žaba
Park šuma Golubinjak, izuzetan dar prirode, pružit će Vam odmor za dušu i tijelo u hladu svoje stoljetne šume. Uređene pješačke staze odvesti će Vas do "Kraljice šume" - divovske jele starosti od preko 250 godina ili "Paklenih vrata" - otvor u stijeni. Također, možete prošetati i do Ledene i Golubinje špilje. U Ledenoj špilji snijeg i led se zadržavaju često i u ljetnim mjesecima, a Golubinja špilja dobila je naziv po golubima dupljašima koji su obitavali u njoj.

Muzej Žaba
Upoznajte se sa povješću žabarstva u Lokvama, Žabarskom noći, lovu na žabe te likovnim i literarnim radovima na hrvatskom jeziku i dijalektu.

7. Vrbovsko
Kamačnik - je svoju sutjesku usjekao u masiv Velike Kapele i ulijeva se u rijeku Dobru rušeći se manjim slapom budući je na ulazu u kanjon pregrađen jazom i ujezeren. Crkva Sv. Ivana Nepomuka - izgrađena je u pretežno neogotičkim oblicima, te su sva vanjska pročelja bogato raščlanjena lezenama i otvorima. Unutrašnjost svetišta, pokrajnjih kapela i lađe svođeni su neogotičkim svodovima.

Manastir i crkva Sv. Jovana Preteče - Gomirje - najzapadniji pravoslavni Manastir u Europi u čijem sklopu je i crkva Sv. Jovana Preteče

Memorijalni muzej I.G.Kovačića u Lukovdolu - rodno mjesto pjesnika I. G.Kovačića i kulturno središte Vrbovskog. Goranova rodna kuća pretvorena je u muzej u čijem sklopu su knjižnica, galerija i memorijalni dio sa stalnim postavom o Goranovom životu i stvaralaštvu. Pored rodne kuće nalazi se amfiteatar sa spomenikom kojeg je izradio Vojin Bakić.

8. Čabarski kraj
Izlet 1 - kraća verzija
   Posjet dvorcu Zrinski (galerija Vilima Svjećnjaka, etnološka zbirka, lovački trofeji)
   Obilazak legendarnog kipa Petra Klepca
   Obilazak Čabra i izvora Čabranke

Izlet 2 - duža verzija
   Posjet dvorcu Zrinski (galerija Vilima Svjećnjaka, etnološka zbirka, lovački trofeji)
   Obilazak legendarnog kipa Petra Klepca
   Obilazak Čabra i izvora Čabranke
   Obilazak kuće Vesel
   Palčeva šiša u Plešcima
   Stara pilana na vodu i mlin u Zamostu

Minimalan broj osoba za sve izlete ( osim raftinga ) - 10 osoba.
Na grupe veće od 20 osoba i na dječje grupe odobravamo popust ovisno o broju osoba
Učeničke grupe - na svakih 15 učenika ide jedan profesor GRATIS

Copyright © Kraljević hoteli d.o.o. 2008.