Smještaj - Gorski Kotar, Delnice - Hotel Risnjak

Online Rezervacije:

Datum dolaska: (DD.MM.GGGG)
Calendar

Nocenja:

Odrasli:


Prikaži više mogucnosti

Boravišna pristojba I osiguranje nisu ukljuceni u cijenu.

Boravišna prostojba: po osobi iznosi 7,00 kn. Za djecu od 12.-18. godina 3,50 kn. Djeca do 12 godina ne placaju boravišnu pristojbu.

Osiguranje: 1,00 kn po osobi na dan.


Kontakt - Hotel Risnjak, smještaj, Gorski Kotar, Delnice info@hotel-risnjak.hr
 

 
 
 
         
Smještaj - Gorski Kotar, Delnice

O hotelu

Hotel "Risnjak" nalazi se u samom centru grada Delnica pokraj prekrasnog gradskog parka te park šume "Japlenški vrh". Prema uvjetima kategorizacije, kategoriziran je kao hotel sa 3 zvjezdice sa osobito komfornim smještajem.

U sklopu hotela nalazi se 21 soba (jednokrevetne, dvokrevetne i višekrevetne sobe, posebna soba za zaljubljene te hotelski apartman), a la carte restoran Goranska kuća, caffe bar "Ris", konferencijska dvorana, fitness.
Tijekom obnove hotela, obitelj Kraljević nastojala je hotelu "udahnuti" izgubljeni goranski ambijent, kojeg je između ostalog oživila kroz raznovrsnu ponudu goranskih delicija i slastica.

Svoju ljubav prema Gorskom kotaru i želju za njegovom revitalizacijom, obitelj Kraljević ukazala je upravo kroz ovaj vrijedan projekat obnove hotela u svrhu razvijanja turizma na ovom području.

Timski rad, topao i srdačan pristup svakom gostu, vrhunska kvaliteta pružene usluge, temeljna su načela našeg hotela.

Naše goste uvijek služimo s poštovanjem i radošću!

Caffe bar - Ris    Smještaj u hotelu Risnjak    Restoran

Malo o povijesti našeg hotela i turizma u Gorskom kotaru…

Ugostiteljstvo se u Gorskom kotaru razvijalo usporedno s gradnjom cesta i željeznice - dakle u 18. i 19 stoljeću. Počinje, kao i drugdje, u obliku gostoprimstva u uglednim kućama. Dolaze poslovni ljudi, znanstvenici, planinari, ljubitelji prirode,… Krajem 19. stoljeća otvaraju se prve gostionice - konačišta, a već 1900. godine u Vrbovskom je izgrađen prvi poslovni hotel. Prvi goranski turistički hotel "Zeleni vir" izgrađen je u Skradu 1919. godine, a odmah za njim hotel "Tomislav" u Delnicama (današnji hotel "Risnjak"), godine 1924.

Hotel "Tomislav" je u to vrijeme svojim izgledom i kvalitetom usluge predstavljao goransku turističku perjanicu. Postao je nositelj razvoja turizma i ponos Delnica. Uz nekoliko privatnih iznajmljivača, malo po malo, Delnicama je priskrbljen status klimatskog lječilišta, iz kojeg je moguće svakodnevno upoznavanje okolnih mjesta i visova. Upravo tridesete godine 20. stoljeća, smatraju se zlatnim razdobljem turističke inicijative.

Doći u ovaj kraj postaje znak prestiža. Blago podražajna klima, koja obnavlja duh i tijelo, mami u Delnice ministre i druge uglednike, gospodarstvenike, umjetnike i sportaše.

Hotel "Tomislav" zadobio je znatna oštećenja u II. svjetskom ratu, a obnovljen je 1947.godine i preimenovan u hotel "Risnjak". U vlasništvu tvrtke "Promet Vrbovsko" hotel posluje do 1998. godine.

2004. hotel se obnavlja i otvara u vlasništvu obitelji Kraljević. Po drugi put hotel "Risnjak" postaje nositelj razvoja turizma u Delnicama.
Copyright © Kraljević hoteli d.o.o. 2008.